Thursday, December 20, 2012

Ragam orang nak beradik....

Kisah ini bukan kisah aku...tetapi ianya adalah kisah anak bujang hamba yang kini banyak ragam.....now  usia anak aku dah 4tahun lebih...tahun depan pada 2013 maka dia menjadi seorang Big Brother dan Abg Long....waaaaaaaaaa benar kata orang bila nak beradik ni...mamanya dah jadi pening kepala.....Ragam-ragam yang tersenarai ini tak tau ler sama dengan anak korang atau tidak....tp inilah dia yang aku rasa dan perhatikan sejak 2 menjak ni...tp aku happy dengan pembesaran dia walaupun aku ni selalu kena marah dgn dia...

  • Terlalu sensitif
  • Kuat membebel dan mudah sentappppp
  • Kuat merajuk
  • Cengeng
  • Suka babab perut aku ni, marah bila aku cakap-cakap dengan baby dalam perut
  • Suka cium perut coz sayang baby katanya
  • Suka bergaya sakan
  • Suka cakap sorang-sorang, dialah super hero,dialah raksaksa
  • Suka menempel bila mak pok dia dok berdua-dua depan tv atau baring-baring menonton tv...pasti dia akan mencelah ditengah-tengah.
  • Banyak bertanya itu dan ini...mak tak larat nak menjawab
  • Suka mama suapkan nasi dr dia suapkan sendiri...tp dia makan bnyk bila mama suap...
  • Suka tanya kat papa dia kalau papa nak keluar g mana-mana, mama tak yah tanya dah coz dah ada tukang tanya...mama dok diam-diam.
  • Suka g jalan-jalan.
  • Suka tgk astro ceria di saluran 611 dan astro oasis 106
  • Suka makan biskut cicah milo

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...