Tuesday, January 22, 2013

Sakit mata

waaaaaaaaaaaaaaaa...nak share story sikit pasal Muhammad Adib..ermmmmm pagi tadi kitaorang jadi cuak coz mata Muhammad Adib bertaik dan melekat...mau tidak cuak sebab dia dah lama tak jatuh sakit...alhamdulillah...malam semalam dia cam ok tp aku tgk mata dia cam warna merah...then sebelum tido papa perasan mata little hero no bertaik dan dia pun lap dengan towel....hambikkkkkkkkkk bila pagi tadi susah nak buka...kaget la mak pok deme...

aku cam biasala pagi2 kena bagi kata-kata motivasi kat Muhammad Adib ni...yerla the problem is dia ni selalu bad mood in early morning...jadi mak ni kena psiko ler dia sikit...tgk mata dia bengkak of course mak risau tahap gaban...then adib cakap kat mak "mama,mama baca doa supaya mata abang tak sakit"...well aku ni bila dia sakit or demam ker apa aku mmg suka baca al-fatihah banyak kali...then mak pun bacalah Al-fatihah 3x dan doa kepada Allah agar mata my little hero cepat sembuh,tidak bertaik, sihat kesihatan hari ini dan suka g sekolah serta boleh menerima ilmu dengan baik...biasalah semua ayat2 dr mulut mak kena yang baik2kan utk anak-anak...pastu mak pun hembus 3x kat mata tu....then my little hero pun aminkan la doa mak ni....dia mmg selalu camtu...

Sejak preggy yang ke dua ni aku  sebagai puteri mak buyung kenala tido dalam bilik...my hubby dan my little dewa tido depan tv beralaskan 2 keping toto..heaven tido berpelukan dengan anak...kan mama tak nak tido ngan diaorang...memandangkan mak ni puteri mak buyung adalah sukar sama sekali untuk bangun-baring dengan kerap...hubby mak tak larat tgk jugak asyik kerap bangun g toilet buang air kecil....hehehehehehhe...preggykan mmg cenggitu...now kandungan mak dah masuk 6bulan...dr awal lagi mmg keje mak kencing....suami pun perasan...dia selalu tegur kan tadi dah kencing...hehehehehe..gasak mu la mr.suami...nak buat camner...bukan boleh tahan-tahan....

berbalik kepada cerita asal, dalam jam 3.30pm tadi aku called teacher Nur..bertanya khabar perihal Muhammad Adib..ok ke tak mata dia...alhamdulillah...he's OK...lega hati mak...but syukur dengan kuasa allah...anak mak ok,,sihat alhamdulillah....then nak balik keje tadi, suami cakap dia main takraw so dia g amik anak kat tadika...jadi hati mak gembira ya ampunnnnnnnn melihat my little hero happy dan mata dia orait...tak macam pagi tadi...dengan bengkak dan bertaik....kerisauan mak kembali reda....anak happy,mama pun happy...kalau dia sakit mmg mak amat risau giler....walaupun dia demam....sure mak-mak diluar sana seperti aku jugakkan????

okla kita sambung nanti...just nak share cerita hari ni jerk...mak dah takde idea dan taip apa...byeeeeeeeeee

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...